Translate

16 Şubat 2015 Pazartesi

Çokdilli İletişim; İngilizce, Türkçe, Kürtçe


9-14 Şubat 2015


      Sabina, İsis ve benim couchsurfing misafirimiz. Yolculuğuna Borçka'dan başlamış, Doğu Karadeniz'i geze geze Gerze'ye gelmiş.  Kendisini Gerze otogarından alıp Sardunya Cafe'ye çay içmeye davet ediyorum.  Soğuk havada Sardunya Cafe'nin sıcacık ortamında içilen sıcacık çay içimizi ve ruhumuzu ısıtıyor.

      Kısa otobiyografik sunumlar yapıyoruz birbirimize. Kendisi Berlin'de sosyal hizmetler öğrencisiymiş ve birinci sömestr dönemi İstanbul'da Okmeydanı ve Sarıgazi Halkevi'nde stajını yapmış, bu dönem de Hacettepe Üniversitesi'nde Erasmus değişim programı aracılığıyl derslere devam edecekmiş.

      Türkçe konuşması kulağa çok sevimli geliyor. Türkçe pratik yapmak istediği için genelde Türkçe konuşuyoruz.



     Eve gelince Sabina Kürtçe müzik açınca Okmeydanı'nda çok fazla Kürt ile tanışmış olmasından dolayı Kürtçe öğrendiğini ve ileride Almanya'da Türk ve Kürt göçmenlerin ilişkileriyle ilgili bir sosyal hizmet uzmanı olarak çalışmak istediğini söylüyor.

    Evde üçümüz güzel bir ortam kuruyoruz. İlk başta  Sabina iki gece için Couchsurfing aracılığıyla davet göndermişti ama Gerze Eğitim-Sen Kadın Komisyonu ve Gerze Halkevi'nin film gösterimlerine biz de onu davet edince dört gece misafirimiz oldu.


  
      Gündüzleri evde yalnız kalmayacağı için Sabina'nın kalması en çok İsis'i mutlu etti. 


    Sabina İspanya'da da bulunmuş ve Katalonya özerk bölgesinde çalışmış. İspanyolca ve Katalanca'yı da biliyormuş. Anladığım kadarıyla ulusal kökenli kurtuluş hareketlerine ilgili. Çok kültürlü- çok dilli bir insan. Konağa renk kattın Sabina, ayağına, gezgin yüreğine sağlık...


ve İsis'e veda...


Sabina, bu videoda kendini ve konakla ilgili düşüncelerini anlatıyor:



                                          






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder