Translate

3 Şubat 2015 Salı

Kozamızı Yavaş Yavaş Örerken


6 Aralık 2014


İki haftalık aradan sonra tekrar çalışmaya başladık. Bu süreç içinde ilk iki katın elektrik tesisatı tamamen yenilendi. Usta şimdiye kadar elektrik tesisatından  yangın çıkmamasına şaşırdı.  Su tesisatı tamamen yenilendi. 

Yalçın elinde balyoz ile mutfak tezgahını kırdı ve çıkan hafriyatı el arabasıyla dışarıya taşıdı. 




Yalçın mutfak tezgahının hafriyatıyla



Hafriyat dışarı taşınıyor




Annem ve babam bir süreliğine Gerze’ye beni ziyarete gelmişlerdi ve konağı görmeye geldiler. Annem çok beğenirken babam derin bir sessizliğe gömüldü. 


Babamın derin hüznü; bu çocuklar bu evde nasıl yaşayacak?


    Gülmeye çalışıyor babam ama olmuyor; aklına takılan sorular ...


Babamın derin hüznü bizi de kapladı, neyse ki arkasından Yağız'ın babası Rıza Hoca gelince moralimiz tekrar düzeldi. O da eski hastalarından. Evin bakımı hakkında bilgi verdi. Bahçede dolaştık, bilmediğimiz ağaçları söyledi. Bahçenin karadutu meşhurmuş. Karadut da ilginç bir gövdeye sahip. Topraktan birbirine dolanmış iki gövde olarak çıkıyor, iki gövde iki farklı yere yatay bir şekilde uzanıyor, tam da üzerine bir gözlük ahşap ev yapmak için sanki. 


 Hava karardıktan sonra şöminede küçük bir ateş yaktık, çok başarılı olmadı. 

 Şömineyi yakma çabalarımız

                    

Olmuyor, yanmıyor, gülüyoruz


                                            
Yangın evine hep birlikte dönüp konağın babaannesinden gömme dolaplarda kalan ve  eve getirip temizlediğimiz kıyafetlerini Bensu ile küçük bir bit pazarı tadında paylaşıyoruz. Bensu’nun kıyafetlerle mini defilesi, konağa geçince kıyafet ve aksesuarla geçmişe dair bir gece yapalım fikrini aklımıza getiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder