Translate

3 Şubat 2015 Salı

Ufaktan Taşınma Provaları


13 Aralık 2014


Annem sabah konağa giderken yangın evinden taşınma sürücemizi de başlattı. El arabasına çiçekleri doldurup yangın evinden ayrılırken hem bir hüznü hem de bir heyecanı yaşıyordum.

Yangın evinden ayrılmanın ilk hüznünü çiçekler yaşadı ve arkalarından ben...

   

Yangın evlerinin arasından annem

                              

Daha hiç oturulmamış 0 daireler vardı. Gerze'ye ilk geldiğimizde de apartman dairesinde oturmayı reddetmiştik, ruhumuzu katacağımız eski bir ev isteyip Gerze'nin 50 yıllık tarihiyle birlikte yaşamıştık. Şimdi ise 100 yıllık bir  tarihle yaşamaya başlayacağız. Zamanda yolculuk bu, hiç günümüze ait hissedemedim ki kendimi...



Bu gün duvar boyasına başlama zamanı. Odaların beyaz tavan boyasını bitirdik ve 15 litrelik meltem rengi boyamızı törenle açtık, kararlaştırdığımız rengin güzelliğini kovada göremeyince bir hayal kırıklığı yaşarken boya karıştıkça rengini buldu. Duvarlara sürünce kararlaştırdığımız rengi görmek bizi sevindirdi. 

Boya öncesi son rütuşlar

                                                 

Meltem renginin ilk deneyişleri

                                         

Boyadıkça keyif alıyorduk ve odalara yakıştığını düşünüyorduk. Akşam yemeğimizde annemin getirdiği Trakya usulü çörek ve ayran vardı. Sıcacık çörekleri bir işçi yorgunluğunda yedik. Gece 02.00’ye  kadar içki yasağı öncesi aldığımız biraları içerek boyaya devam ettik.

Yağız yine ince işçiliğinde

                                     

Biz geceleri konakta çalışırken annem de evde perdeleri hazırlıyor. Yıllardır anneme çeyiz yapmaması, dantelin, beton binalarla birlikte artık anlamının kalmadığını söyleyen ben, şimdi "keşke daha fazla dantel perde örseymiş annem" diye yazıklanıyorum.


Patiskaya dantellerim dikilirken




Dantel perdelerim hazır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder