Translate

18 Nisan 2016 Pazartesi

60 Yaşında ve 5 Yıldır Bisikletle Yollarda

Nigel Wallace Smith...

Yolculuğuna 2011 yılında Kanada sınırından başlamış ve bisikletle Amerika kıtasını kuzeyden güneye inmiş. Bazı yerlerde gönüllü işlerde çalışmış. Sonra Kahire'ye uçmuş ve Afrika kıtasını kuzeyden güneye bisikletle inmiş. Cape Town'dan İstanbul'a uçmuş ve 2016'nın başında İstanbul'dan Çin'e yolculuğuna başlamış ve oradan da Güney Doğu Asya'ya devam edecekmiş. Ve bu yolculuğun da 5 yıl süreceğini öngörüyor.


2011-2016 arası bisiklet yolculuklarının rotası


"Evde yaşlanmak istemiyorum" düşüncesiyle çıkmış yollara. Yalçın ile Nigel'in anılarına doyamadık. Onun Avustralya aksanlı İngilizcesi bizim kıt İngilizcemizle işimiz çok zor olsa da Nigel şimdiye kadar dinlediğimiz yol hikayeleri arasında en inanılmazıydı."


Akşam yemeğimizi ve bisiklet yolculuklarına olan heyecanımızı paylaştık.


Nigel'in hikayelerine dalıp da yaktığımız yemeği paylaşıyoruz



İnanılmaz bir enerjisi vardı. Yalçın ile Nigel'in yarı yaşlarında olmamıza  rağmen  heyecansızlığımız, donukluğumuz fotoğrafa da yansımış zaten. Nigel bisiklet tepesinde olmayı ve farklı kültürlerden akmayı bir yaşam tarzı haline getirmiş, günlük yaşamı bu olmuş artık. Çalışmak zorunda olmayışı, yıllarca yollarda olması, en önemlisi mülksüz olması  harikaydı. Geçmişinde Avustralya'da parklarda, sokaklarda insanların yaşamlarını tehlikeye sokabilecek okaliptüs ağaçlarının kesimini belirleyen kişiymiş.  Bahçede kesilmiş ağaçları görüp de bunları kim kesti diye sorunca, bizim kestiğimizi duyduğunda keyfimizce ağaç kesmemize şaşırdı. Avustralya'da böyle bir şey olmuyormuş.


Doyamadığımız muhabbet anlarından, Çirkin de müteşekkir



Öyle bir yolculuk rotasından bahsetti ki Dünya Atlası çıkarmak zorunda kaldık.






Bloğu, anlamasanızda lütfen fotoğraflara göz atın, Amerika, Afrika kıtalarındaki yaşamlara dair fotoğraflara bakmanız bile size ilham olacaktır. Bir de her sayfasında ayrı güzel bir müzik eşlik edecek size.



http://www.browsinaboutonabike.com/


Birçok kıtayı pedallamış bir bisiklet sevdalısının gözünden yaşamlar; ve bu yaşamların içinde Paltolu Konak ve biz


http://www.browsinaboutonabike.com/12-2132016-cide-to-akakent.html



Nigel, hayallerimize renk kattın. Dünya turuna çıkma inancımızı güçlendirdin. Söyler misiniz, nereye kadar iş, nereye  kadar apartman, nereye kadar kapitalizm, nereye kadar medya, nereye kadar sıradanlık, nereye kadar mülkiyet...


Yaşasın pedal; yollar, ovalar, dağlar, nehirler, çocuklar, hayvanlar, ormanlar, kültürler, diller, dinler ve UMUT...

Bir gün bisikletle dünya turu için yollarda olmak dileğiyle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder